Dulciuri BIO Produse organice HelloBio

Ai chef de ceva bun? Alege ciocolata organica raw

Ciocolata organica raw este o gustare sănătoasă, plină de vitamine, minerale și antioxidanți. Când vorbim despre o ciocolată raw ne referim la boabe de cacao neîncălzite și neprocesate, produsul final fiind unul bogat în nutrienți. Iar atunci când povestim despre ciocolată organică ne referim la o ciocolată în a cărei producție nu au fost folosite chimicale și conservanți.

La polul opus se află ciocolata prelucrată, care include lactate, zahăr și produse chimice, având ca rezultat blocarea beneficiilor antioxidante și, implicit, reducerea proprietăților nutritive pentru organism. Ciocolata procesată mai conține grăsime, ceară și conservanți.

Când toate aceste substanțe sunt adăugate ciocolatei, aceasta devine un produs fără niciun beneficiu asupra sănătății. De aceea este important ce alegi sa consumi! 

Hello ciocolata organica raw. foto: unsplash

Mai mult de 300 de minerale au fost identificate în ciocolata organica raw. Atunci când nu sunt procesate, boabele de cacao conțin cupru, mangan, zinc, sulf și vitamina B. Pentru că nu conține zahăr, ciocolata organica raw poate fi consumată și de copii. În urma studiilor realizate, cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit că pudra de cacao are de două ori mai mulţi antioxidanți decât vinul roșu și de trei ori mai mulţi nutrienţi şi antioxidanţi decât ceaiul verde.

Ciocolata organica raw este neprocesată, plină de beneficii pentru sănătate. foto: unsplash

Ciocolata organica raw și beneficiile asupra sănătății:

 • Scade tensiunea arterială;
 • Crește energia, vigilența, creativitatea și îmbunătățește starea de spirit;
 • O sursă majoră de magneziu, important pentru inima;
 • Bogată în flavonoide, antioxidant care împiedică dezvoltarea cancerului;
 • Promovează un flux sanguin sănătos, reducând astfel riscul de accidente vasculare cerebrale, cheaguri de sânge și atacuri de cord;
 • Bogat în antioxidanți, esențiali în lupta cu radicalii liberi;
 • Crește longevitatea: cercetătorii de la Harvard School of Public Health au descoperit că cei care mănâncă ciocolată de trei ori pe lună, trăiesc cu aproape un an mai mult decât cei care cedează des tentației fast food-ului;
 • S-a dovedit că, printre altele, ciocolata ajută și la funcționarea creierului.  Magneziul este esențial pentru menținerea funcției cerebrale.  Ciocolata raw mai conține și triptofan și anandamină, elemente care stimulează functionare mai bună a creierului.;
 • Poate reduce colesterolul cu 5-10 la sută;
 • Întârzie menopauza și reduce durerile menstruale;
 • Ajută la controlul apetitului și sprijină pierderea în greutate.

Iată câte motive ai pentru a te bucura de un moment de plăcere! Iar bucuria este cu atât mai mare cu cât ciocolata organica raw are atât de multe beneficii pentru sănătate. Niciodată “tratamentele” nu au fost mai delicioase. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă este cantitatea consumată. Moderația rămâne o regulă de aur, pe care trebuie să o aplici în toate alimentele consumate.

Ciocolata organica raw și ciocolata calda: răsfățul de seară. foto: unsplash

Pe HelloBio.ro găsești diverse sortimente de ciocolată organică raw, printre care: ciocolată cu nuci caju raw bio, ciocolată cu semințe de cânepă raw bio; ciocolată cu lămâie și baobab raw bio; ciocolată mini cu lucuma și carob raw bio, ciocolată cu 70% cacao și chia raw bio, cremă de ciocolată cu lapte și alune de pădure bio.

Tu ai încercat sortimente de ciocolată BIO?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *