Ceaiuri de răsfăț Produse organice HelloBio

4 ceaiuri pe care le poți savura fără zahăr

Beneficiile consumului de ceai sunt nenumărate, de la reducerea riscului de atac de cord și atac cerebral și până la slăbit și protejarea oaselor. Dar pentru a te bucura de toate beneficiile lui, este important să respecți o regulă: să nu îndulcești ceaiul.

Asiaticii nu pun niciodată zahăr în cana de ceai, nu doar din cauza efectelor negative pe care le aduce sănătății, dar și pentru că acest lucru îi privează de aromele pe care le oferă fiecare tip de ceai.

Chiar dacă îți place un gust mai dulce și îți este greu să renunți la zahăr sau miere, noi îți garantăm că este doar o chestiune de exercițiu. În timp, vei simți mai bine mirosul și gustul plantelor și vei putea chiar stabili dacă ceaiul consumat este unul de calitate sau nu.

Ceaiurile pot fi savurate și fără zahăr. foto: unsplash

Plus că avem o veste bună pentru tine. Există ceaiuri pe care le poți consuma fără zahăr și care vor avea un gust bun. Am ales pentru tine patru ceaiuri cu care să începi călătoria în arta ceaiului și a savurării gustului naturii.

Ceaiul de fructe

Ceaiul de fructe este ușor diferit de alte tipuri de ceai, pentru că… nu este chiar ceai. Ceaiul de fructe are fructe uscate, uneori combinate cu flori, condimente și ierburi. Dacă un ceai de fructe este preparat corect, acesta ar trebui să aibă un gust dulce și fructat, plin de aromă, pe care îl vei putea savura fără zahăr și, cel mai important, vei beneficia de toate proprietățile sale.

Ceaiul de fructe conține vitamine și antioxidanți și este excelent pentru curățarea organismului de toxine și menținerea sistemului imunitar puternic.

Despre alte ceaiuri care te ajută să îți ții sistemul imunitar puternic și să te bucuri de o iarnă fără răceali am povestit aici.

Ceaiul alb

Gustul ceaiului alb este delicios! Nu îl poți compara cu nimic, nici cu ceaiul negru, nici cu cel verde, deoarece este o călătorie total diferită. Ceaiul alb are o aromă rafinată, subtilă, pentru care nu doar că nu ai nevoie de niciun strop de zahăr, dar ar fi și păcat să nu-l savurezi așa cum este.

Ce îi conferă ceaiului alb aroma sa? În cazul ceaiului alb, frunzele sunt recoltate când sunt foarte tinere. Sunt apoi ușor oxidate, ceea ce dă naștere unei unui ceai sănătos și deosebit. Modul de realizare a ceaiului alb îi conferă un beneficiu important: o cantitate considerabilă de antioxidanți naturali, cu proprietăți anti-îmbătrânire.

Ceaiul de plante sunt deosebite și pot ține locul desertului. foto: unsplash

Ceaiul de plante

Uită de ideea preconcepută că ceaiurile de plante sunt doar pentru zilele în care ești bolnav. Ele se pot transforma în desertul tău favorit, având o aromă de care nici nu știai că îți lipsește.

Iar lipsa zahărului nu te va afecta deloc, pentru că, spre deosebire de alte ceaiuri, cele de plante sunt făcute uneori cu îndulcitori naturali, precum fructe uscate, rădăcini de tot felul, chiar și bucăți de ciocolată și coji de cacao.

Ceaiurile de plante vin în toate formele, în combinații de flori și condimente, fructe, plante și condimente sau chiar doar plante medicinale. În aceste condiții, nevoile lor de preparare sunt diferite, unele ierburi fiind puternice și dominante, altele ușoare și delicate.

Un sortimente de ceai de calitate va avea pe ambalaj scris ce cantitate de plante să folosește la prepararea ceaiului, la ce temperatură și pentru cât timp. Și este esențial să ții cont de aceste instrucțiuni pentru a te bucura de un ceai așa cum meriți.

Dacă însă ai aruncat ambalajul și nu mai ții minte instrucțiunile, reține două mici secrete după care să te ghidezi atunci când prepari ceaiul de plante:

  • Dacă gustul este prea blând și insesizabil, lasă ceaiul la infuzat pentru o perioadă mai lungă de timp sau la o temperature mai mare. Anumite ceaiuri de plante au nevoie de o temperature mai mare pentru a oferi întreaga lor aroma. Iar dacă prepari un ceai cu flori mai mari, ai grijă ca infuzorul de o dimensiune pe măsură, pentru a oferi florilor spațiu suficient pentru a se deschide.
  • Dacă gustul este prea amar, data viitoare lasă ceaiul mai puțin timp și la o temperature mai scăzută. De asemenea, folosește o cantitate mai mică de plante.
Ceaiurile de plante au foarte multe beneficii. foto: unsplash

Beneficiile ceaiului de plante sunt nenumărate, printre care: relaxare, somn mai bun, slăbit, sistem imunitar mai puternic, previne răcelile, diminuează stresul și detoxifică organismul. Alege combinația care îți place, în funcție de nevoia pe care o ai și bucură-te de aroma sa naturală.

Ceaiul rooibos

O altă variantă de ceai pe care o poți savurat fără zahăr oricând ai nevoie de o licoare de răsfăț este ceaiul rooibos. Este incredibil de blând, cu o dulceață naturală, perfect atât dimineața, cât și seara.

Și dacă stresul tău este că deseori uiți ceaiul la infuzat, trebuie să știi că ceaiul rooibos reacționează foarte bine chiar și în aceste situații, păstrând gustul dulce și aroma bogată, cu note lemnoase. Explicația? Rooibos provine de la o plantă diferită de ceaiuri tradiționale, având un nivel de teanină mai scăzut, ceea ce elimină din start ca o infuzare de prea lungă durată să îi confere un gust amar, cum se mai întâmplă în cazul ceaiului verde, de exemplu, dacă îl uiți la infuzat.

Ceaiul rooibos este plin de antioxidanți. foto: unsplash

Ceaiul rooibos nu are vitamine sau minerale, dar este plin de antioxidanți, ajută persoanele care suferă de boli de inimă și este singurul care conține antioxidantul numit aspalathin, care, conform studiilor pe animale, are proprietăți benefice pentru cei care suferă sau au riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Articol preluat de pe www.diabet-az.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *