Hrănim Zen-ul sănătos

Iată de ce te ajută să faci o baie fiebinte în cadă

După o zi lungă și obositoare, o baie fierbinte în cadă pare cel mai bun mod de a-ți încheia ziua. De fapt, poți folosi baia ca terapie spa împotriva diverselor probleme de sănătate.

Iată care sunt beneficiile băilor în cadă:

  • O circulație mai bună a sângelui

O baie fierbinte în cadă este ca un antrenament pentru vasele sanguine și, în final, îmbunătățește circulația sângelui. Apa modifică tensiunea arterială, care la rândul său are un efect pozitiv asupra inimii. Cu toate acestea, dacă ai tensiunea arterială prea mică sau prea mare, este mai bine să consulți medicul.

  • Îmbunătățește activitatea cerebrală

Băile fierbinți au un efect benefic asupra activității cerebrale. Când faci o baie fierbinte în cadă, te relaxezi, calmând astfel sistemul nervos și îmbunătățind concentrarea. De asemenea, se constată că baia fierbinte reduce simptomele bolii Parkinson.

  • Un somn mai bun

Dacă nu te poți relaxa și nu poți adormi, o baie fierbinte poate fi soluția ideală. Pe de o parte, apa caldă relaxează mușchii și elimină tensiunea din corp; pe de altă parte, îți crește temperatura corpului, care la rândul său afectează hormonul melatonină, care este responsabil pentru somn.

  • Terapie musculară

Poți folosi baia fierbinte în cadă ca terapie musculară după un antrenament sau o activitate fizică extenuantă. Datorită unei circulații sanguine mai bune și a efectului de relaxare, apa caldă acționează ca un analgezic. Poate fi folosită pentru a trata crampele musculare, artrita și scolioza.

  • Benefică împotriva virusurilor și răcelii

Dacă simți că ești pe punctul de a avea o infecție sau o răceală, asigură-te că îți faci timp pentru o baie fierbinte. Baia fierbinte în cadă ajută sistemul imunitar să funcționeze, relaxează sinusurile, curăță căile respiratorii de bacterii și germeni, relaxează mușchii și încălzește corpul. Adaugă în baie și o infuzie de ceai de tei și bucură-te de zile fără răceli.

  • Are un efect pozitiv asupra plămânilor

Băile fierbinți în cadă au un impact pozitiv și asupra sistemului respirator, întrucât extind plămânii și astfel organismul absoarbe mai mult oxigen.

Doctorii și specialiștii recomandă să nu petreci mai mult de 15-20 de minute într-o cadă fierbinte. Adaugă apă de trandafir, lavandă, aloe, gălbenele sau ulei de cocos pentru a-i îmbunătăți efectul.

foto: UNSPLASH

Băi vindecătoare pentru o sănătate mai bună

Un mod excelent de a-ți termina ziua este să îți scufunzi corpul în apă caldă și parfumată. Atunci când adaugi anumite uleiuri sau alte ingrediente naturale în cadă, acestea nu doar că un efect relaxant, ci au și un efect vindecător.

Iată câteva sugestii pentru tratamente care te pot ajuta:

Baia cu oțet de mere

O baie cu oțet de mere te poate ajuta cu infecțiile fungice ale piciorului, mâncărimile pielii și arsurile solare. S-a dovedit că oțetul are efecte antiseptice, antifungice și are agenți cu mirosuri naturale.

Baia pentru atleți

Dacă faci mult sport și după aceea simți tensiune și dureri musculare, dizolvă în apă câteva picături de ulei esențial de dafin, ulei de lavandă, o linguriță de pudră de semințe de muștar, ulei de ghimbir și ulei de rozmarin.

Stai în cadă timp de 20-30 de minute. Nu doar că vei ameliora durerea, dar te vei simți și energizat.

Baia cu praf de copt

Se recomandă pentru infecțiile fungice ale piciorului și arsurile solare. Dizolvă în apa călduță 1-2 linguri de praf de copt.

Stai în apă timp de 10-15 minute și apoi clătește corpul cu apă curată. Pentru infecțiile fungice de pe picioare și unghii, trebuie să continui acest tratament până când infecția dispare.

Baia pentru piele uscată

Uleiurile esențiale din plante nu au doar un efect calmant, ci și ajută pielea să-și recâștige tinerețea, elasticitatea și frumusețea. O dată sau de două ori pe săptămână, adăugă în cadă câteva picături de iasomie, mușețel sau trandafir; iar dacă ai celulită, poți adăuga câteva picături de ulei de portocale.

Baia de detoxifiere

Baia cu săruri englezești este cel mai bun mod pentru detoxifierea corpului. Nu doar că te ajută la curățarea corpului, dar îți va catifela pielea și va reduce durerile musculare.

1 thought on “Iată de ce te ajută să faci o baie fiebinte în cadă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *