Produse organice HelloBio

5 motive pentru a utiliza periute de dinti din bambus

Periutele de dinti se găsesc sub diferite forme, mărimi, având diferite texturi ale perilor și diferite materiale componente. În prezent, cea mai utilizată este periuța de dinți din plastic, cu toate că în ultima perioadă am început să vedem în băi și periuțe electrice.

Dar o nouă tendință pare să atragă atenția oamenilor, din dorința de a susține procesul de sustenabilitate și de a proteja mediul chiar și atunci când de vorbim de un gest atât de comun precum periatul dinților. Este vorba despre periutele de dinti din bambus.

Adesea considerată ca fiind cea mai prietenoasă opțiune de periuță de dinți ecologică, periuța de dinți din bambus are o gamă largă de calități care o diferențiază de celelalte tipuri de periuțe.

Iată 5 motive pentru a o folosi după ce te bucuri dimineața de micul dejun sau seara, înainte de somn:

O variantă ecologică

Atât periuța de dinți din plastic, cât și cea din bambus, sunt periuțe de dinți naturale. Principala diferență dintre cele două este că materialul folosit pentru periuțele de dinți din plastic (petrolul) necesită multă energie pentru prelucrarea sa și nu este biodegradabil deoarece degradarea lui durează mult timp (un mileniu), în tot acest timp emanând toxine periculoase pentru mediu.

În comparație, periuța de dinți din bambus a fost pur și simplu concepută ca un produs prietenos cu mediul. Mânerul este confecționat integral din bambus, ceea ce o face să poată fi lăsată în orice zonă de depozitare a deșeurilor știind sigur că aceasta este complet degradabilă. De asemenea, perii sunt fabricați din nylon-4 (care se degradează mai ușor decât nylon-6, materialul folosit pentru periuțele din plastic, care conține componente nocive suficient de puternice pentru a sufoca animalele acvatice și chiar pe cele terestre) și pot fi ușor reciclate după utilizare.

Păstrarea igienei orale

Periuțele de dinți din bambus sunt în mod natural antimicrobiene. Acest atribut asigură reducerea bacteriilor, limitând creșterea acestora. Pe scurt, periuțele luptă cu microbii în timp ce îți asigură o curățare a dinților aproape de perfecțiune. Chiar și cu proprietățile antimicrobiene, este indicat să vă clătiți periuța de dinți după utilizare.

Durabilitate

Plantele de bamubus necesită foarte puțin timp pe zi pentru a crește. Unele studii ajung chiar să catalogheze arborele de bambus ca fiind planta cu cea mai rapidă creștere de pe Pământ. Datorită compoziției lor antimicrobiene, plantele de bambus nu au nevoie de îngrășăminte sau pesticide pentru a crește. Mai exact, pentru fabricarea periuțelor de dinți din bambus sunt folosite doar materiale organice.

Estetică și design

Periuțele de dinți din bambus sunt elegante și unice. Bambusul vine uneori în ambalaje compostabile, contribuind astfel la vibrația complet ecologică care înconjoară produsele.

Mobilitate

Periuțele de dinți din bambus sunt ușor de transportat, nu necesită electricitate, astfel fiind perfecte pentru călătorit. Fără preocupări în ceea ce privește încărcarea, fără a fi nevoit să le conectezi la o priză, ai libertatea de a-ți peria dinții oricât de departe de baie dorești. Toate acestea fără a afecta negativ mediul .

Fie că ai fost întotdeauna prietenos cu mediul sau dorești să faci ceva drăguț – și micuț – pentru mediu, descoperă periuțele din bambus HelloBio, o variantă minunată și potrivită pentru întreaga familie.

Periutele de dinti HelloBio sunt fabricate din lemn de bambus si din nylon biodegradabil cu nanoparticule de carbune activ. Astfel, ele sunt antibacteriene, benefice atât pentru sănătatea ta, cât și eco-friendly! Împreună putem face zilnic pași mici care duc la schimbări mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *