Hrănim Zen-ul sănătos

Trăiește în prezent cu ajutorul acestor 10 sfaturi

„Secretul sănătății atât pentru minte, cât și pentru corp, nu constă în a plânge după trecut, a te îngrijora pentru viitor sau a anticipa necazurile, ci a trăi în prezent cu înțelepciune și cu seriozitate.”

Una dintre cele mai bune consecințe neprevăzute ale simplificării vieții noastre este faptul că ne-a permis să începem să trăim în momentul prezent. Eliminarea bunurilor neesențiale ne-a eliberat de multe dintre emoțiile asociate vieților din trecut, care ne țineau blocați.

Și curățarea casei noastre ne-a permis libertatea de a ne modela astăzi viața în jurul valorilor noastre cele mai importante.

A trăi în momentul prezent înseamnă a nu mai fi îngrijorat/ă de ceea ce s-a întâmplat în trecut și a nu te teme de ce se va întâmpla în viitor. Înseamnă să te bucuri de ceea ce se întâmplă acum și să trăiești pentru ziua de astăzi.

Alegerea de a trăi în trecut sau în viitor nu numai că îți fură plăcerea de astăzi, dar te și împiedică să trăiești cu adevărat. Singurul moment important este momentul prezent.

Cu acest obiectiv în minte, ia în considerare această listă cu 10 sfaturi care vor reuși să înțelegi mai bine aceste cuvinte: trăiește în prezent!

Îndepărtează bunurile nedorite

foto: UNSPLASH

Minimalismul, pe atât de elegant și subliminal, pe atât de tare pare să strige: trăiește în prezent! Eliminarea elementelor asociate amintirilor trecute te eliberează și îți permite să încetezi să trăiești în trecut. Odată ce trecutul nu mai are putere, poți începe să trăiești clipa.

Zâmbește

Fiecare zi este plină de posibilități infinite! Începe ziua cu un zâmbet. Tu îți controlezi atitudinea în fiecare dimineață, rămâi optimist/ă și răbdător/răbdătoare. Gândește astfel și te vei descurca în fiecare zi, fără să-ți dai seama.

Apreciază pe deplin momentele de astăzi

Trăiește în prezent, chiar dacă asta înseamnă și tristețe sau durere. Absoarbe cât mai mult din ziua de astăzi – locurile, sunetele, mirosurile, emoțiile, succesul și întristarea. Acestea există în viața noastră de zi cu zi, dar deseori uităm să le luăm și să le apreciem cu adevărat.

Iartă rănile din trecut

foto: UNSPLASH

Dacă ai resentimente față de o altă ființă umană din cauza rănilor din trecut, alege să ierți și să continui. Răul a fost din cauza lor, dar dacă îi permiți să-ți afecteze dispoziția de astăzi, este vina ta. Dă-i drumul și alege să trăiești clipa.

Iubește-ți locul de muncă

Dacă scopul tău este doar să „supraviețuiești” săptămânii de muncă și aștepți constant weekendul următor, îți pierzi 71% din viață (5/7 zile). Există două soluții: să-ți găsești un nou loc de muncă de care să te bucuri cu adevărat sau să găsești ceva ce apreciezi la cariera ta actuală.

Visează la viitor, dar muncește din greu astăzi

Visează măreț! Stabilește-ți obiective și planuri pentru viitor. Dar primul pas către realizarea visului tău este să muncești din greu astăzi. Nu permite ca visarea la ziua de mâine să înlocuiască viața din prezent. Visul despre viitor este productiv doar atunci când este combinat cu acțiunile întreprinse astăzi.

Nu te baza pe realizările anterioare

Dacă vorbești în continuare despre ceea ce ai făcut ieri, nu ai făcut multe astăzi. Mai este destul timp pentru a te baza pe succesele trecute și pentru a crea mai multe amintiri și realizări pentru viitorul tău. În viitor, vei prețui amintirile de astăzi.

Nu te mai îngrijora

foto: UNSPLASH

Nu poți aprecia cu adevărat ziua de astăzi dacă te îngrijorezi prea mult pentru ziua de mâine. Realizează că ziua de mâine va veni indiferent dacă îți faci griji sau nu. Și din moment ce îngrijorarea nu a dus nicăieri, redirecționează-ți energia mentală în altă parte.

Gândește-te dincolo de soluțiile vechi la problemele actuale

Lumea noastră se schimbă atât de rapid încât majoritatea soluțiilor de ieri nu mai sunt răspunsuri corecte astăzi. Nu te bloca într-o mentalitate de tipul „dar așa am făcut mereu”. Soluțiile de ieri nu sunt soluțiile de astăzi și, cu siguranță, nu sunt soluțiile de mâine.

Învinge dependențele

Dependențele din viață te țin ostatic/ă. Acestea te împiedică să trăiești o viață liberă și îți îndepărtează atenția din momentul prezent. Găsește ajutor! Ia măsuri! Și îndepărtează-le influența din viața ta. Permite-ți să trăiești în prezent fără dependență.

A învăța cum să trăiești în prezent este un ingredient esențial pentru o viață fericită. Dacă nu poți trăi decât un moment pe rând, îl poți trăi și în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *