Hrănim Zen-ul sănătos

Cum îi învățăm pe cei mici să aibă grijă de mediul înconjurător?

Mediul înconjurător trebuie protejat și respectat de noi, indiferent de vârstă. Într-o zi, copiii noștri vor fi persoane independente care vor lua decizii singure, vor fi pedagogi sau, cine știe, poate fizicieni sau IT-iști cunoscuți la nivel mondial. Ceea ce îi învățăm astăzi va afecta, fără îndoială, viitoarele lor alegeri de zi cu zi. Dacă îi învățăm să aibă un stil de viață sustenabil și ecologic, vor ști să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să mențină o planetă mai sănătoasă.

Care sunt modurile cele mai eficiente și mai ușoare de aplicat pentru a învăța generația viitoare cum să își dezvolte un stil de viață favorabil mediului înconjurător? Iată 5 idei despre cum să ne distrăm împreună cu cei mici, în timp ce construim o bază puternică pentru un viitor comportament favorabil mediului înconjurător:

Petreceți mai mult timp împreună în natură

foto: unsplash

Acest truc simplu îi va învăța pe copii să respecte mediul înconjurător. Țara noastră oferă o mulțime de locuri frumoase din care poți alege. Indiferent dacă mergi în parcul local sau într-o rezervație naturală, o plimbare relaxantă cu copilul vă va ajuta pe amândoi să apreciați frumusețea dintr-un ecosistem înfloritor. Vă veți bucurați, de asemenea, de un exercițiu distractiv și sănătos.

Reciclare, Refolosire, Reducere

foto: unsplash

Este foarte ușor să urmezi regula „celor trei R-uri”. În timp ce unele comunități permit amestecarea (ceea ce înseamnă că toate materialele reciclabile pot fi plasate într-un singur container), altele preferă sortarea în containere separate pentru plastic, sticlă, hârtie și metal. Este ușor să-i înveți pe cei mici să sorteze articolele și să le plaseze în containerele corecte. După ce containerele au fost golite, rugați-i să le aducă înapoi în casă – vor dezvolta rapid acest obicei util pentru viitorul lor și pentru mediul înconjurător.

Compost

În ciuda faptului că acest cuvânt – compost – sperie pe multă lume, nu este nimic complicat în ceea ce privește adoptarea acestei reguli în gospodăria ta. Nu numai că acest procedeu este excelent pentru mediul înconjurător, dar este, de asemenea, un mod minunat de a-i învăța pe copii despre ceea ce ar trebui să arunce față de ceea ce pot reutiliza. O altă idee grozavă ar fi să reduceți consumul de apă la domiciliu.

Învață-ți și încurajează-ți copilul să folosească mijloace de transport favorabile pentru mediul înconjurător

foto: unsplash

Ca familie, încearcă să alegi, oricând este posibil, un mod de transport care are foarte puține efecte nocive asupra mediului. Alte recomandări cu privire la acest aspect ar include, de asemenea, folosirea transportului public, mersul pe biciclete atunci când petreci timp liber cu familia ta și, bineînțeles, mersul pe jos în locul condusului. Să-i înveți pe cei mici să prefere transportul public în locul mijloacele de transport dăunătoare mediului încă de la o vârstă fragedă va avea beneficii în viitor pentru atitudinile copilului.

Pe scurt, toate aceste eforturi vor contura copiii de astăzi în niște viitori adulți sănătoși. În plus, vei economisi banii cheltuiți de obicei pe combustibil. Așa că de ce să nu folosești acești bani pentru un weekend minunat cu familia?

Faceți din grădinărit o rutină pentru timpul liber

foto: unsplash

Chiar și cele mai bune creșe nu îți pot ține copilul ocupat pe tot parcursul anului. În lunile cruciale de vară, copiii au nevoie de activități responsabile, care să încurajeze atât educația, cât și sensibilizarea cu privire la aspectele de mediu. Ajută-ți copilul să crească frumos. Indiferent dacă este vorba despre grădina casei sau despre un copac abia plantat în curte, îți poți învăța copilul din timp importanța cultivării, în timp ce dezvoltați cunoștințele despre științele fundamentale ale vieții, cum ar fi biologia plantelor și ecologia, oferindu-i copilului tale un avantaj atunci când începe școala.

Bricolaj (DIY – do-it-yourself)

Adoptarea proiectelor de bricolaj în care implici reciclarea sau reutilizarea unor lucruri precum cutii de carton, role de hârtie igienică, sticle de plastic și sticlă etc. nu îți va lua mult timp. Ești liber să găsești o mulțime de idei pe internet, în timp ce acestea ar fi probabil cea mai amuzantă modalitate de a ține copiii ocupați, arătându-le că nu totul trebuie pus în coșul de gunoi imediat după utilizare ci faptul că, destul de frecvent, există un mod de a reutiliza ceva înainte de a-l arunca.

foto: unsplash

Acestea sunt doar câteva moduri de a crește un copil care să susțină un stil de viață favorabil mediul înconjurător. Înțelegerea faptului că următoarea generație ne va proiecta viitorul, precum și viitorul unei planete întregi, te poate face să reconsideri lucrurile pe care le creezi în rutina zilnică a copilului. Deci, poate este momentul perfect să te concentrezi pe pregătirea lor pentru lumea și mediul în continuă schimbare.

Pe HelloBio, magazinul tău bio, ți-am pregătit produse eco, prietenoase cu mediul, colorate și sănătoase, prin care poți face primii pași în călătoria aceasta.

Câteva exemple:

Alege să folosești periuțele de dinți din bambus. Sunt antibacteriene, prietenoase cu mediul și pot fi pretextul perfect de a începe joaca serioasă de renunțare la plastic.

Explică-i de ce săpunurile folosite trebuie să fie mereu solide și niciodată în sticle de plastic. O variantă eco-friendly, cu mirosuri delicioase, pentru cele mai frumoase băi de seară.

Și după baie, folosim mereu bețișoare de urechi din bambus și bumbac. O alternativă sustenabilă pentru bețișoarele din plastic, biodegradabile și realizate din materiale ecologice.

Nicio masă fără un suc cu pai? Ca să ne simțim mereu ca în vacanță? Renunță la paiele de plastic și alege paiele din lemn de bambus. Reutilizabile și 100% biodegradabile. Plus că arată minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *