Produse organice HelloBio

Îngrijirea pielii cu ajutorul unui produs versatil: uleiul de măsline

Uleiul de măsline, realizat prin presarea măslinelor și extragerea uleiului din acestea, are diferite forme și multe utilizări. Sigur ai o sticlă de ulei de măsline în dulap pe care o folosești ca dressing la salată sau poate pe cartofi, înainte să îi bagi la cuptor, dar când l-ai folosit ultima oară pentru beneficiile sale ca loțiune hidratantă pentru față?

Mai ales că în urma unui studiu s-a observat de către cercetători că după ce au aplicat ulei de măsline pe pielea șoarecilorexpusă la razele ultraviolete – care pot provoca cancer – uleiul de măsline a lucrat eficient pentru a combate celulele care cauzează cancerul. În final, ratele de tumori au fost semnificativ mai mici la șoarecii cărora le-a fost aplicat ulei de măsline pe piele.

Uleiul de măsline și beneficiile pentru piele

foto: unsplash
  • Este bogat în vitamine

Uleiul de măsline are mai multe beneficii pentru piele. Potrivit Consiliului Oleicol Internațional, una dintre explicații sunt vitaminele pe care uleiul de măsline le conține, precum vitaminele A, D și K, precum și vitamina E.

  • Are proprietăți antioxidante

Uleiul de măsline este, de asemenea, un antioxidant, deci ar putea ajuta la prevenirea sau inversarea daunelor provocate de radiațiile ultraviolete care duc la apariția cancerului. Are o concentrație foarte mare de ingrediente numite squalene, în comparație cu celelalte tipuri de grăsimi și uleiuri pe care oamenii le consumă în mod normal. Squalenul este ceea ce oferă uleiului de măsline o concentrație suplimentară de antioxidanți.

  • Hidratează și combate bacteriile

Dacă ești predispus la acnee, utilizarea unui săpun cu ulei de măsline poate ajuta la vindecarea acneei, prin distrugerea bacteriile care o provoacă. Uleiul de măsline este, de asemenea, cunoscut pentru că ajută la hidratarea pielii.

Cum poți utiliza uleiul de măsline pe față?

foto: pixabey

Uleiul de măsline este adesea folosit ca ingredient în produsele de spălare a feței. Există produse cosmetice care au baze de ulei de măsline. Poate fi găsit și în unele săpunuri, geluri de duș și loțiuni.

Poți folosi ulei de măsline ca loțiune hidratantă fără a adăuga alte ingrediente, aplicându-l direct pe piele. Astfel, poți elimina orice exces de ulei cu un prosop sau șervețel. Poate fi util, în special, să folosești ulei de măsline pentru hidratare după ce ai fost expus la soare sau dacă ai suferit o arsură solară.

Riscuri și avertismente

foto: unsplash

Cu toate că uleiul de măsline ar putea fi benefic în anumite moduri, alte studii au sugerat faptul că în cazul persoanelor cu piele sensibilă – în special grasă sau cu o afecțiune a pielii, cum ar fi dermatita, uleiul de măsline nu ar putea fi cea mai bună alegere. În urma unui studiu s-a demonstrat că uleiul de măsline a înrăutățit, de fapt, anumite afecțiuni ale pielii adulților și s-a recomandat părinților să evite folosirea uleiului de măsline pe sugari.

Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să faci un test de alergie înainte de a-l aplica pe față. Întinde o cantitate mică din uleiul de măsline, pe care intenționezi să îl folosești, pe antebraț pentru a-l testa. Dacă nu observi nicio reacție în 24 până la 48 de ore, îl poți utiliza în siguranță.

În urma unui alt studiu, s-a demonstrat că folosirea uleiurilor naturale, inclusiv ulei de măsline, pe sugari, ar putea contribui în mod eficient la dezvoltarea de eczeme în viitor. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți în familie un istoric de eczeme.

Uleiul de măsline este un ulei gras și nu este absorbit cu ușurință în piele. Șterge excesul de ulei pentru a preveni blocarea porilor sau dezvoltarea bacteriilor. Alege un produs de înaltă calitate, care să nu conțină aditivi sau substanțe chimice.

Dacă dorești să folosești ulei de măsline pe față, reține că doar calitatea contează! Ferește-te de amestecurile de ulei, alege doar uleiul pur de măsline. Alegerile BIO sunt recomandate, fiind 100% naturale, fără niciun adaos care ar putea să afecteze pielea.

Surse:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *