Dulciuri BIO Produse organice HelloBio

Rețete delicioase și sănătoase cu faina de cocos – dieta fără gluten

La fel ca uleiul de cocos, faina de cocos începe să câștige din ce în ce mai mult teren în opțiunile noastre culinare. În special în cazul celor care ne dorim să adoptăm o dietă fără gluten, faina de cocos este o alternativă minunată, cu un indice glicemic scăzut, foarte bogată în fibre.

Ce poți găti? Pâine, furcesuri, clătite și multe prăjituri. Va trebui totuși să o combini cu alte făini ca să o poți frământa sau modela mai ușor pentru rezultate excelente.

Iată patru idei de rețete cu care să te îndulcești oricând:

Prăjitură pufoasă de ciocolată și cocos

  • Timp de preparare: <15 minute
  • Timp de coacere: 20 minute
  • Dificultate: ușor

Ingrediente (8 persoane):

  • 4 ouă
  • 270 g ciocolată neagră Nestlé (64% cacao)
  • 30 ml lapte semi-degresat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 30g amidon de porumb
  • 100 g faină de nucă de cocos
  • 120 g zahăr

Mod de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 180 ° C
  • Într-o crăticioară, topiți ciocolata, cu smântâna și laptele la foc foarte mic
  • Se amestecă și se lasă să se răcească
  • Separați gălbenușurile de albușuri
  • Bateți gălbenușurile și zahărul până acestea fac spumă
  • Adăugați ciocolata topită în timp ce continuați să amestecați
  • Adăugați amidonul de porumb și faina cocos
  • Bateți albușurile cu un vârf de sare până acestea devin o spumă
  • Adăugați-le ușor la preparatul anterior unde ați amestecat ciocolata cu gălbenușurile
  • Se toarnă într-o matriță din silicon sau în forme individuale
  • Coaceți 18 – 20 de minute, nu mai mult!
  • Lăsați să se răcească înainte să o scoateți din matriță.

Pancakes din faină de cocos (fără lactoză, fără gluten)

foto: equilibresdessens.fr
  • Timp de preparare:  5 minute
  • Timp de coacere: 5 minute
  • Dificultate: ușor

Ingrediente:

  • 30g faină de cocos
  • 30g făină de orez
  • 40g amidon de porumb
  • 2 ouă
  • 1 plic de praf de copt fără gluten
  • 250 ml lapte de nucă de cocos
  • 1 lingură sirop de agave sau miere
  • 1 lingură fulgi de nucă de cocos
  • 1 lingură tărâțe de ovăz sau de orez
  • 1 linguriță scorțișoară

Instrucțiuni:

  • Amestecați făinurile, amidonul de porumb, fulgii de nucă de cocos, tărâțele de ovăz, praful de copt și scorțișoara.
  • Adăugați ouăle, laptele de cocos și siropul de agave.
  • Gătiți la foc mediu într-o tigaie mica, fără a întinde aluatul câteva minute.
  • Clătitele sunt gata să fie întoarse atunci când apar mici bule la suprafață.

Notă:

  • Puteți încerca clătitele cu fructe sau sirop de arțar
  • Laptele de nucă de cocos poate fi înlocuit cu orice lapte vegetal
  • Pentru a economisi și mai mult timp, aluatul poate fi pregătit cu o zi înainte!

Clătite cu faina de nuca de cocos

  • Timp de preparare:  5 minute
  • Timp de coacere: 3 minute
  • Dificultate: ușor

Ingrediente:

  • 3 linguri (27g) faină de nucă de cocos
  • 2 ouă întregi
  •  ½ linguriță praf de copt
  • 60 ml lapte vegetal
  • zahar (după gust)
  • ½ linguriță scorțișoară

Instrucțiuni:

  • Într-un bol, puneți toate ingredientele și amestecați cu o furculiță. Textura ar trebui să fie similară cu o pastă, nu trebuie să fie lichidă! Deși aluatul e grosuț, ar trebui să se amestece bine, dacă nu, adăugați puțin lapte.
  • Puneți la foc mic o tigaie cu puțin ulei și adăugați o lingură de preparat, dar nu întindeți aluatul! Lăsați până la două minute și apoi, întoarceți clătita, dar fără să o apăsați. Mai lăsați un minut și gata!
  • Puteți mânca clătitele cu fructe, unt de nuci, ciocolată (topită) sau sirop de arțar.

Cookies din faină de nucă de cocos și ciocolată

foto: valebio.com

Ingrediente (4 persoane):

  • 60 g ulei de nucă de cocos (solid la temperatura camerei, încălzește-l pentru a-l face lichid)
  • 60 g faină de cocos
  • 60 ml lapte de nucă de cocos (opțional)
  • 4 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 1 tabletă de ciocolată ( minim 70% cacao)
  • un vârf de sare
  • extras de vanilie sau floare de portocale
  • nuci braziliene

Instrucțiuni:

  • Preîncălziți cuptorul la 180 ° C
  • Pregătiți bucățelele de ciocolată: pentru aceasta, spargeți bara de ciocolată în blender
  • Adăugați toate ingredientele într-un castron, amestecați bine cu un tel
  • Când amestecul este omogen (dar cu aspect granulos), puneți prăjiturile pe o foaie de copt folosind o lingură
  • Băgați-le la cuptor și lăsați-le să se coacă aproximativ 20 de minute

Surse:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *