Alimentație sănătoasă Produse organice HelloBio

Ceaiul verde și detoxifierea organismului

Dintre toate produsele de detoxifiere disponibile, ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai benefice.  Trebuie înțeles că ingredientele active din ceaiul verde susțin capacitatea naturală a corpului de detofixiere, stimulând întregul process.

Înainte de a încerca cura de detoxifiere cu ceai verde, descoperă cum reușește corpul tău să realizeze procesul de detofiere în fiecare zi, pentru a avea o idee mai bună despre ce înseamnă detoxifierea și cum contribuie ceaiul verde la acest proces.

Detoxul are loc zilnic, în interiorul organismului. foto: unsplash

Cum are loc detoxifierea?

Ceaiul verde poate ajuta la detoxifierea corpului, dar, probabil, nu în modul la care te gândești. Corpul tău detoxifiază și elimină substanțele dăunătoare destul de eficient, zi de zi, și o face singur. O sarcină vitală având în vedere cantitatea de toxine din mediu.

Ceaiul verde nu detoxifică toxinele de unul singur, dar e plin cu polifenoli naturali care susțin sistemul natural de detoxifiere al corpului. Polifenolii funcționează în două moduri: au un impact direct asupra ficatului tău, organul de detoxifiere major al organismului, și sunt antioxidanții care luptă împotriva radicalilor liberi. Moleculele cunoscute ca radicali liberi sunt atât de instabile încât trebuie neutralizate înainte să afecteze celulele sănătoase.

Ceaiul verde ajută detoxifierea datorită compușilor pe care îi conține. foto: pexels

Detoxifierea este percepută diferit de fiecare dintre noi. Unii ne gândim la detoxifiere ca la o digestie foarte bună, după un consum ridicat de fibre și alte super suplimente. Alții o interpretează ca pe un fel de dietă – de obicei o combinație rapidă de sucuri și legume – care curăță colonul și îi ajută să slăbească.

Unii percep detox-ul ca pe o cură de sucuri. foto: unsplash

Dar în lumea medicală, detoxifierea se referă la procesele interioare ale organismului, concepute pentru a elimina substanțele toxice. Toxina poate fi o substanță chimică din mediu, un exces de medicamente care trebuie eliminate din fluxul sanguin sau orice alt tip de substanță dăunătoare. Pielea, sistemul respirator, sistemul imunitar, intestinele și rinichii ajută organismul să se detoxifieze, dar cea mai mare parte din responsabilitate cade asupra ficatului. Când toxinele ajung la ficat, sunt modificate chimic pentru a reduce toxicitatea lor, apoi sunt trimise la rinichi pentru a fi eliminate prin urină.

Sună simplu, dar nu este. Este un proces complex care constă din trei faze diferite și depinde de o grămadă de enzime. Corpul tău are nevoie de suficiente proteine și multe vitamine și minerale pentru a sprijini fiecare fază de detoxifiere.

Organismul trebuie să fie puternic și sănătos pentru a sprijini detoxifierea. foto: unsplash

Antioxidanții, secretul ceaiului verde

Cei mai importanți polifenoli din ceaiul verde sunt flavonoizii. Printre aceștia, unii dintre cei mai puternici antioxidanți aparțin unui grup numit catehine. Ceaiul verde contine mai multe catehine, printre care și EGCG, o catehină cu o capacitate antioxidantă foarte mare, conform World Journal of Gastrointestinal Farmacologie și Therapeutic.  Ceaiul verde conține și L-teanină, un aminoacid folosit pentru a produce un alt antioxidant important, cu impact pozitiv foarte mare asupra ficatului.

Sunt procese interioare importante, care ne oferă un ficat sănătos și o detoxifiere a organismului. Iar ceaiul verde chiar ajută la acest proces. Pentru început, ficatul are nevoie disperată de antioxidanți. Cu ajutorul lor, rămâne în echilibru și își face treaba în mod corespunzător. Mai mult, ficatul trebuie să aibă suficienți antioxidanți pentru a contracara toți radicalii liberi.

Ceaiul verde Matcha conține cei mai mulți antioxidanți. foto: unsplash

Ceaiul verde detoxifică și susține direct ficatul, prin creșterea activității enzimatice. Iar impactul consumului de ceai asupra enzimelor hepatice oferă și alte beneficii, cum ar fi protejarea ficatului de diferite medicamente.  Un consum prea mare de paracetamol, de exemplu, afectează ficatul. Studiile efectuate asupra șobolanilor de laborator au demonstrat că EGCG a redus acțiunea enzimelor hepatice implicate în metabolizarea medicamentului, ceea ce, la rândul său, a limitat impactul toxic al paracetamolului asupra ficatului, din raportul de Biomedicină publicat în septembrie 2015. Concluzia raportată de cercetători? ”Ceaiul verde pare să scadă riscul de boală hepatica!”

Pe HelloBio.ro te așteaptă colecția GreenTox.

Colecția de ceaiuri organice GreenTox

Din dorința de a stimula detoxifierea organismului și de a transforma procesul într-un moment de răsfăț a luat naștere colecția de ceaiuri bio GreenTox, pe care o găsești pe site-ul HelloBio.ro.

Colecția GreenTox cuprinde cinci combinații încântătoare de ceaiuri, menite să atingă și să vindece cinci nevoi diferite. Amestecurile de plante sunt dedicate celor care își doresc un corp mai suplu, zile pline de energie sau un somn mai liniștit.

Nu lipsește nici ceaiul dedicat celor care vor să fie Zen sau să experimenteze tinerețea fără bătrânețe.

Toate au în comun un singur lucru – se bazează pe ceaiul verde, o adevărată comoară. Antioxidanții săi, oligoelementele și mineralele ajută în mod natural la detoxifierea și purificarea corpului. Cu ajutorul celor cinci combinații, Colecția GreenTox va reuși să îți echilibreze atât corpul, cât și mintea.

Ce ai vrea să încerci? Beauty, Skinny, Night, Boost sau Spirit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *