Hrănim Zen-ul sănătos

Despre anxietate și depresie, cu fitoterapeutul Adriana Ayales

Conform fitoterapeutului Adriana Ayales din New York: NU EȘTI moștenirea ta chimică”. Însă pentru aceia dintre noi care se luptă cu anxietatea și depresia, s-ar putea să nu pară așa – mai ales dacă medicul oferă medicamente ca bomboane de Halloween. Dacă ți s-a spus „ești înnăscut astfel”, Ayales oferă o perspectivă diferită.

Arătând către noile științe care scot în evidență capacitatea continuă de schimbare a creierului nostru, Adriana ne îndeamnă să devenim mai activi în felul în care abordăm stresul și ne oferă topul ei de plante medicinale pentru anxietate și depresie.

foto credit: UNSPLASH

Mulți dintre noi am fost învățați că depresia este rezultatul unui dezechilibru chimic genetic. Deși există, cu siguranță, o componentă genetică a depresiei și chiar dacă neurotransmițătorii, precum serotonina, joacă un rol în dispoziție, depresia are de fapt mai multe cauze cu posibile rădăcini. Mintea, corpul și sufletul nostru experimentează reînnoire și transcendență constantă. De fapt, atât de mult, încât ultimele descoperiri din neuroplasticitate ne învață că în fiecare zi, creierul nostru se reconectează singur – de la sute la milisecunde, la ore, minute, ore, zile, săptămâni și așa mai departe.

Timp de zeci de ani, dogma predominantă asupra neuroștiinței a fost că un creier adult este, în esență, conectat, fixat în formă și inflexibil, astfel încât până la atingerea vârstei adulte suntem destul de blocați cu ceea ce avem. Și da, poți încetini foarte mult dezvoltarea dacă o stare constantă de negativitate și emoții sunt permise să domine atmosfera internă și să declanșeze degenerarea. Însă, există și o veste bună.

foto credit: PIXABAY

Nu putem vorbi în totalitate de o moștenire chimică. Nu te limitezi la destinul genelor tale sau la rezultatul final al stresului, traumei, depresiei, nefericirii cronice etc. S-ar putea să nu fii cine crezi că ești. Cele mai recente cercetări susțin ideea că avem o capacitate naturală de a schimba creierul și corpul doar prin gând. Deoarece poți face gândirea mai reală decât orice altceva, poți schimba cine ești de la celula creierului până la genă.

Totul despre antidepresive și medicamente placebo

Conform unui studiu publicat în Arhivele de Psihiatrie Generală, aproximativ unul din șase americani ia antidepresive. Acest lucru înseamnă că peste 30 de milioane de americani iau Prozac, Zoloft, Celexa, Elavil, Norpramin, Luvox, Paxil, Wellbutrin și alte medicamente psihiatrice antidepresive ca pe bomboane.

Cu toate acestea, conform unui studiu de referință publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, medicamentele antidepresive funcționează precum cele placebo și nu mai mult. Cu alte cuvinte, participanții la studiile pentru cercetarea depresiei, cărora li se administrează pastile de zahăr în loc de medicamente antidepresive, se comportă la fel ca grupul care primește medicamente antidepresive.

foto credit: UNSPLASH

Există știri grave descurajatoare despre aceste medicamente care trebuie urmate înainte de utilizarea medicamentelor. Mulți oameni aleg să ia medicamente antidepresive în loc să schimbe circumstanțele și obiceiurile care ar putea alimenta depresia.

Există un volum semnificativ de studii care demonstrează modul în care depresia poate fi vindecată mai repede cu ajutorul meditației, plantelor, dietei, alegerii unui stil de viață sănătos și multe altele decât antidepresivele propriu-zise. Asta nu înseamnă că nu te sfătuim să apelezi la un specialist, ci doar să iei în calcul să apelezi mereu și la natură sau la alte metode care te relaxează.

Dacă urmărești studiile placebo, aproximativ 83% dintre persoanele care au participat la un studiu în regim dublu-orb, controlat cu placebo, răspunsul este la fel de bun ca în cazul antidepresivelor.

Poți efectua scanări funcționale ale creierului înainte și după, iar după 6-8 săptămâni de la administrare, poți vedea schimbări semnificative. Acest lucru înseamnă că creierul îți creează propria farmacie de substanțe chimice egală cu substanța chimică pe care o iau. Chimia creierului s-a dovedit doar prin gând.

FACTORII CARE POT DECLANȘA DEPRESIA:

+ inflamația

+ dezechilibru hormonal

+ deficiențe de nutrienți

+ stres (fizic, emoțional, biologic, spiritual etc.)

+ disfuncție tiroidiană

Instrumente cheie pentru combaterea depresiei cu plante medicinale

Alimentele pe care le consumi și substanțele pe care alegi să le introduci în corp au un efect masiv asupra stării tale de spirit și asupra stării emoționale, fiind adesea cheia pentru inversarea depresiei, cu ajutorul plantelor și dietei.

Anumite plante, de exemplu, consumate zilnic, se asigură că organismul primește tot ce are nevoie pentru a produce numeroși neurotransmițători precum serotonina sau dopamina.

Dacă vrei să afli care este top 5 plante pentru anxietate și depresie, conform fitoterapeutului, click aici.

Articol preluat de pe thechalkboardmag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *