Hrănim Zen-ul sănătos Produse organice HelloBio

Efectele extraordinare pe care meditația le are asupra organismului

Nu este nevoie să meditezi luni întregi pentru a experimenta efectele benefice ale acestui obicei, numeroase și importante! Meditează câteva săptămâni și descoperă ce schimbări vei remarca în felul în care te simți.

Iată câteva lucruri pe care le-au observat cei care meditează de mult timp:

Contactul cu propriile senzații corporale

Conștientizarea contactului cu propriul corp permite receptarea mesajelor pe care acesta le trimite. De exemplu, momentul în care te simți depășit într-o situație este unul dintre mesajele tipice, cu dublu înțeles, pe care le neglijezi. Ascultarea propriului spate, a brațelor sau a întregului corp permite eliberarea gândurilor negative și deblocarea zonelor încordate.

Meditația oferă multe beneficii. foto: unsplash

O mai bună cunoaștere de sine

Meditația ne permite să observăm cine suntem. Înțelegând mai bine propriile emoții și urmărind firul gândurilor, fiecare poate reveni la singurele întrebări adresate momentului PREZENT. Influența negativă a trecutului care ne macină sau a viitorului care ne stresează nu ne va mai atinge dacă învățăm să ne cunoaștem mai bine.

Controlul emoțiilor

Emoțiile pot avea atât un impact pozitiv, cât și unul negativ. Câteodată acestea ne împovărează, ne împiedică să înțelegem situațiile și să luam decizii bune. Meditația ne învață să trăim cu aceste emoții fără a fi prizonierul propriilor gânduri. Acestea ne rămân alături, păstrate la distanță, fără să ne mai afecteze.

Respirația este foarte importantă în meditație. foto: unsplash

Dezvoltarea unui spirit grijuliu

Prin menținerea atenției pe respirație sau pe o zona a corpului, meditația conștientă permite dezvoltarea capacității de concentrare și de atenție. Fiind mai atenți, prin fiecare lucru împlinit sau prin fiecare decizie luată, nu vom mai avea impresia că suntem pe pilot automat, devenind astfel stăpânii propriilor decizii.

Diminuarea stresului

În viața de zi cu zi, agresiunile generează foarte mult stres în fața căruia sistemului nostru imunitar îi este din ce în ce mai greu să reacționeze. În timp, s-a observat că stresul ne face să răcim mai ușor, să ne chinuim cu durerile articulare sau să dezvoltăm diverse alergii. Meditația permite diminuarea anxietăților cotidiene și astfel îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

Meditația ajută și în lupta cu stresul. foto: unsplash

O relaxare profundă a corpului

Meditația este recomandată și înainte de somn, pentru că reușește să relaxeze total corpul și să pregătească psihicul pentru odihna pe care o merită după o zi productivă. În timpul meditației, reușim să conștientizăm blocajele din corp dar și să ne oprim, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, avalanșa de gânduri ce zumzăie în permanență în capul nostru.

Meditația poate fi făcută și la începutul zilei, înainte de a ne da jos din pat sau chiar în drum spre muncă, dacă simțim nevoia de a începe ziua cu optimism și de a ne bucura de ore prezente, conștientă, cu răbdare, calm și entuziasm din partea noastră.

Green ZenBox este un cadou ZEN pentru cei dragi. foto: Teodor Oprescu

O astfel de meditație am pregătit pentru tine în cadoul ZenBox – o cutie plină de goodies: ceai, cosmetice, meditație și cartea ZEN – Arta de a trăi simplu.

Împreună hrănim sănătos și ZEN-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *