Alimentație sănătoasă Produse organice HelloBio Remedii naturale

Stări de oboseală? Mizează pe Vitamina C

Vitamina C este considerată de mulți vedeta vitaminelor, fiind, poate, cea mai cunoscută dintre ele. În aceste momente de stres și oboseală, vitamina C ne ajută prin stimularea energiei și apărarea sistemului nostru imunitar.

Vitamina C este un antioxidant care neutralizează radicalii liberi, aceste substanțe responsabile de îmbătrânirea prematură a celulelor noastre. De asemenea, această vitamină susține acțiunea sistemului imunitar și o îmbunătățește pe cea a sistemului nervos.

Această vitamină ajută la absorbția altor nutrienți, precum fier și calciu, grăbește procesul de cicatrizare și reglează dezechilibrele hormonale. Mai presus de toate, este recunoscută pentru lupta eficientă împotriva oboselii, în special în perioadă de gripă.

foto: UNSPLASH

VITAMINA C: Unde o găsești?

În mod natural o găsești în legume precum broccoli, spanac, ardei, varză roșie, roșii, fetică, creson sau cartofi, o găsești în fructe: citrice, fructe roșii, kiwi, struguri, papaya, guavă, precum și în ierburi ca pătrunjelul și coriandrul.

Un produs de care sigur nu ai mai auzit și care are o cantitate considerabilă de Vitamina C este Amalaki – Vitamina C și Antioxidanți Naturali. Acest supliment alimentar confera o sursa de antioxidanți și Vitamina C INTEGRAL BIO, care este usor digerată și asimilată. Provine din una dintre principalele surse naturale de Vitamina C, fructul de Amla.

Amalaki abundă în antioxidanti naturali care contribuie la reducerea radicalilor liberi și la stimularea sistemului imunitar. Amalaki contribuie la neutralizarea toxinelor și sprijină sănătatea sistemelor urinar și reproducător.

foto: HelloBio.ro

Doza recomandată – câte 1-2 capsule de 2 ori pe zi, în timpul meselor, pentru minim 3 luni.

Care sunt semnele deficienței?

Această vitamină este foarte fragilă, sensibilă la aer si lumina. În plus, nevoile noastre cresc dacă vorbim de stres (emoții puternice, poluare, oboseală, sport intens), alcool sau fumat (o singură țigară distruge 25 mg!).

Semnele: pielea ternă, sângerarea gingiilor, pete hemoragice, oboseală mare sau chiar dureri articulare.

foto: UNSPLASH

Există riscuri în caz de supradoză?

Este cea mai consumată vitamină prin automedicație, în special pentru stimularea energiei. Doza zilnică recomandată este de 110 mg (o portocalie și un kiwi sunt suficiente), dar poate fi crescută la 4.000 mg fără niciun risc, deoarece organismul elimină orice exces prin urină.

Singurul inconvenient: administrată după ora 17:00, în doze mari, poate perturba somnul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *