Alimentație sănătoasă Produse organice HelloBio

10 super alimente care te vor ajuta să slăbești

Dorești să slăbești? Încearcă să consumi mai multe super alimente. Acest lucru te va ajuta pentru să aceste superfoods sunt „ingrediente minune”, alimente care încorporează o cantitate mare de nutrienți, esențiali în prevenirea bolilor și în pierderea în greutate.

Un studiu publicat în revista „Food and Function” în anul 2018 a demonstrat că anumite super alimente pot contribui la prevenirea sindroamelor metabolice, în special la apariția obezității, a colesterolului ridicat, a diabetului și a bolilor cardiovasculare. Îmbunătățirea funcției metabolice este exact ceea ce aveți nevoie pentru a pierde în greutate, iar pe lângă asta, consumul de super alimente va îmbunătăți sistemul imunitar și sănătatea generală.

Iată 10 super alimente care îți va aduce nenumărate beneficii și care te ajută să slăbești, prin stimularea metabolismului:

#Fructele de pădure

Afinele, merișoarele, goji și căpșunile sunt bogate în antioxidanți, fibre dietetice și vitamina C – toate acestea îți pot îmbunătăți imunitatea și îți pot regla metabolismul pentru a reduce greutatea. Dacă nu le poți obține proaspete, poți consuma fructe de pădure uscate, fără conservanți și zaharuri adăugate.

#Ardei iuți

Bogați în vitaminele A, C, B1, B2, B6, niacină, flavonoide și minerale, ardeii iuți sunt bogați în nutrienți. Aceștia ajută la metabolismul proteinelor și protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi.

#Ghimbir

Acest ingredient este unul dintre cele mai subestimate super alimente și are, totuși, beneficii foarte mari. Ghimbirul este bogat în vitaminele B3, B6 și C și este plin de fier, potasiu, magneziu, fosfor și acid folic.

#Usturoi

Există un motiv pentru care ar trebui să consumi usturoi, de câte ori poți. Usturoiul este plin de vitamine, minerale și anumiți antioxidanți foarte puternici precum alicina, ceea ce îl face foarte eficient împotriva bolilor precum hipertensiunea arterială, colesterolul și chiar răceala obișnuită.

#Semințe de chia

Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți. Nu trebuie să ratezi acest super aliment dacă încerci să slăbești.

#Semințe de in

Semințele de in au un profil nutritiv similar cu semințele de chia – ceea ce înseamnă că sunt la fel de benefice. În plus, aceste semințe maro, cu gust de nucă, se pot folosi și în diverse rețete culinare.

#Quinoa

În prezent, quinoa este o sămânță importantă – și, cu siguranță, nu la fel de ieftină ca alte cerealele integrale indiene, precum mei și orz, dar acest super aliment merită un loc în bucătăria ta, deoarece este plin de proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

#Cacao

Da, cacao. Ciocolata provine din cacao, dar acest lucru nu înseamnă că poți consuma câteva tablete de ciocolată și poți susține că ai mâncat un super aliment. Cacao organică este probabil cel mai puternic super aliment de pe piață, dar are un gust puțin amar. Poți obține cu ușurință pudră de cacao raw și o poți folosi pentru a prepara lapte cu ciocolată sau pentru a prepara prăjituri și biscuiți sănătoși.

#Pir

Acesta este un super aliment foarte puternic datorită tuturor vitaminelor, mineralelor, proteinelor, fitonutrienților, enzimelor și clorofilei pe care le livrează organismului tău. În afară de eliminarea toxinelor și de contribuirea la digestie, pirul face minuni asupra metabolismului tău.

#Spirulină

Acest super aliment este adesea folosit ca supliment de către cei care țin dietă și este foarte eficient, deoarece are un conținut foarte ridicat de vitamine, proteine și antioxidanți. Dacă ești vegetarian sau vegan, spirulina este un super aliment pe care te poți baza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *