Alimentație sănătoasă Ceaiuri de răsfăț Produse organice HelloBio

Ceaiul Gyokuro – Beneficiile ceaiului japonez denumit “picături de jad”

Ceaiul Gyokuro începe să câștige din ce în ce mai multă atenție din partea oamenilor care sunt interesați de un stil de viață sănătos. Asemeni ceaiului Matcha, ceaiul Gyokuro este un ceai verde japonez, considerat unul de lux, pe care merită să îl consumi, datorită proprietăților sale extraordinare.

Gyokuro înseamnă “picături de jad” iar numele îl înțelegi rapid atunci când te bucuri de culoarea frunzelor de ceai și a băuturii, în momentul în care o savurezi. Mai mult, ceaiul Gyokuro a fost recent inclus în studii privind tratarea mai multor afecțiuni, inclusiv a cancerului, datorită calităților sale.

Citește beneficiile pe care acest ceai le oferă organismului și decide apoi dacă este băutura de care tu ai nevoie în acest moment.

Arde grăsimile și întărește mușchii

Consumul de ceai verde neîndulcit la masă sau în timpul zilei, te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus, dar și să te simți energic și puternic.

Antioxidanții ceaiului verde, și anume EGCG (galat de epigalocatechină), grăbesc metabolismul, arzând caloriile și grăsimea mult mai rapid. Combină-l cu o dietă echilibrată și exerciții fizice și te vei simți mult mai bine.

Iată un sfat: frunzele de ceai verde Gyokuro sunt comestibile, deoarece sunt moi și fragede. Încearcă să le mănânci cu sos de soia și suc de lămâie. După ce încerci această combinație, îți poți crea propriile rețete cu ceai verde.

Risc mai mic de cancer

Tot datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul verde Gyokura poate lupta împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili de creșterea tumorilor. Ceaiul Gyokura îți va întări sistemul imunitar, făcându-l să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare și va reduce riscul de cancer.

Recomandarea specialiștilor: consumă zilnic acest ceai și alte ceaiuri verzi, pentru a preveni bolile și îmbătrânirea prematură a celulelor.

Îmbunătățește sănătate mintală

Ceaiul verde conține cafeină și teanină, iar ceaiul Gyokura, a căror frunze sunt umbrite cu 20 de zile înainte de recoltare, are o cantitate mai mare de cafeină. La fel ca și ceaiul Matcha.

Cu toate acestea, cafeina din aceste ceaiuri funcționează ca un stimulent mai sănătos decât cea din cafea, deoarece este eliberată progresiv în timpul zilei. Acest lucru înseamnă că îți va îmbunătăți sănătatea mintală, îți va scurta timpul de reacție, îți va stimula inima și îți va îmbunătăți concentrarea.

Prin urmare, dacă ești în căutarea unui impuls energetic pentru mai mult timp, ceaiul Gyokura este o alternativă excelentă pentru cafea.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Îți dorești să își păstrezi inima sănătoasă și puternică? Consumul regulat de ceai Gyokuro contribuie la acest lucru.

Fiecare picătură de ceai îți umple corpul cu minerale, nutrienți, antioxidanți și vitamine care reduc riscul bolilor cardiovasculare, prin scăderea colesterolului rău (LDL) și reglarea nivelurilor de zaharuri din sânge.

Bea întotdeauna ceaiul Gyokura neîndulcit și te va ajuta la scăderea tensiunii arteriale și te va proteja de toxinele periculoase.

Îmbunătățește sănătatea dentară

Alte avantaje sunt reprezentate de prezența fluorului și mineralelor. Ceaiul verde Gyokuro te va ajuta să-ți cureți gura, acționând ca un agent antiviral, prevenind infecțiile bacteriene, placa dentară și cariile.

Respirația ta va fi mai proaspătă și vei avea motive să zâmbești, deoarece o gură sănătoasă este primul pas către un sistem digestiv sănătos.

Ceaiul Gyokuro pe HelloBio, magazinul tău cu produse organice

Gyokuro este unul dintre cele mai bune ceaiuri verzi din lume. Un gust blând, dulce, o aroma proaspată, vegetală și o varietate de beneficii extraordinare pentru sănătate! Pe HelloBio îl găsești în două variante:

Ceai verde Bio – Japan Gyokuro Mikoto

foto: HelloBio.ro

Acest ceai este unul dintre cele mai fine soiuri umbrite. Sunt folosite doar cele mai delicate frunze din primele zile ale primăverii. Cunoscătorii adevărați vor aprecia acele sale de culoare verde-smarald, culoarea verde-deschis, precum și aroma dulce și savuroasă.

Modalitate de preparare 
Cantități:
1 linguriță / ceșcuță de 40-80 ml
Timp de infuzie: 1.5-2 minute
Temperatura de infuzie: 70°C (ideal este ca prima infuzie să se facă la o temperatura mai coborâtă ~50-60°C, apoi temperatura să fie crescută treptat pentru următoarele infuzii, iar timpul să fie redus la aproximativ 1 minut)
Număr recomandat de infuzii: 3-4

Ceai verde Bio – Japan Gyokuro Kusanagi

foto: HelloBio.ro

Acest ceai rar are frunzele fin rulate, cu aspect neted. Odată infuzat, frunzele verde închis crează o licoare verde jad. Gustul dulce fructat – “umami” – este o încântare pentru papilele gustative.

Modalitate de preparare 
Cantități:
12 g/l
Timp de infuzie: 1,5-3 minute
Temperatura de infuzie: 70°C
Număr recomandat de infuzii: 3-4

Ceaiurile sunt certificate organic și fac parte din colecția Ceaiuri Premium – Raritati, o selectie de ceaiuri premium, RARE, alese cu grijă din cele mai îndepărtate și deosebite plantații de ceai din întreaga lume.

Un aspect important este că din aceste zone sunt recoltate anual doar câteva kilograme de ceai, fapt ce îi conferă colectiei o savoare deosebită. Caracterul lor special si aromele unice au fost rafinate în timp, de-a lungul secolelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *