Alimentație sănătoasă Produse organice HelloBio

Sucul presat la rece și beneficiile pentru organismul tău

Sucul presat la rece este revigorant și conține o abundență de vitamine și minerale esențiale. Poate fi salvarea oamenilor ocupați de pretutindeni, pentru că poate fi savurat pe drum sau la birou, între pauze. Este o metodă simplă și rapidă de a-ți asigura necesarul de fructe și legume. Includerea acestuia în dieta ta este o metodă sigură de a-ți îmbunătăți starea de sănătate și de a-ți asigura o cantitate substanțială de nutrienți sănătoși.

Cum se obține sucul presat la rece?

Știm cu toții ce gust delicios are dimineața sucul proaspăt stors de portocale. Dar ce este mai exact sucul presat la rece și care este diferența dintre el și cel stros? Răspunsul este simplu: metoda de obținere.

Sucul presat la rece se obține cu un storcător de fructe special, care are o presă hidraulică și un pulverizator. Acest tip de storcător nu este ca cel pe care îl ai în bucătărie sau pe care îl poți găsi la un magazin local și care se numește storcător centrifugal.

Sucul de fructe stors se obține cu un storcător centrifugal, care extrage sucul din fructe și legume cu ajutorul unei lame care se rotește foarte de rapid. Rotirea extrem de rapidă a lamei din storcătorul centrifugal generează căldură, ceea ce duce la descompunerea enzimelor importante pe care le conțin fructele și legumele. De asemenea, din cauza rotirii rapide, aerul pătrunde în compozițe și oxidează sucul, lucru care duce apoi la descompunerea nutrienților. Rezultatul este un suc proaspăt stors, cu pulpă, revigorant și gustos, dar mult mai puțin nutritiv decât sucul presat la rece.

Sucul presat la rece protejează și conservă nutrienții din fructe și legume. Datorită faptului că storcătorul cu presă la rece presează fructele și legumele pentru a obține sucul, nu se emană deloc căldură. Astfel, se mențin toate beneficiile pe care sucul le are asupra sănătății. Acesta este motivul pentru care acest suc îți oferă 100% din vitaminele, mineralele, enzimele și nutrienții fructelor și legumelor.

De ce este bine să bei suc presat la rece?

Sucul presat la rece are nenumărate beneficii. Fie că ești un mare fan al fitness-ului, un vegan înrăit, un carnivor mândru sau că îți place să lenevești pe canapea, sucul presat la rece te poate ajuta să îți îmbunătățești starea generală de sănătate. Cine ar putea refuza să își fortifice sănătatea?

Acest suc îți ajută organismul să se detoxifieze. Corpul tău este zilnic solicitat. Îl expui la toxinele din mediul înconjurător și chiar consumi regulat toxine precum alimente nesănătoase și alcool. Organele corpului tău încearcă până la epuizare să te mențină pe linia de plutire și să îți detoxifice organismul. Cele trei organe principale care desfășoară procesul de detoxifiere sunt ficatul, rinichii și pielea. Când aceste organe sunt suprasolicitate, așa cum se întâmplă în dimineața de după noaptea în care ai băut bere cu prietenii, ele devin stresate și copleșite.

Sucul presat la rece poate ușura procesul de detoxifiere a organismului. Aceste sucuri conțin o abundență de nutrienți care luptă împotriva toxinelor, întăresc imunitatea și fortifică sănătatea. Acesta acționează instant și eficient deoarece nu conține și pulpa fibroasă a fructelor și legumelor. Astfel, întrucât organismul nu este nevoit să descompună fibra în sistemul digestiv înainte de a o absorbi, sucul presat la rece acționează cu viteză fulgerătoare asupra sistemului imunitar.

Nutrienții sunt absorbiți instant de organism și încep să acționeze. De aceea, atuni când sorbi din sucul presat la rece, simți imediat un val de energie.

Cum ar trebui să alegi sucul presat la rece?

Suc de acai bio obținut prin presare la rece
100% ingredinte organice

Nu toate sucurile presate la rece sunt la fel, deci trebuie să te asiguri că citești cu atenție eticheta de pe fiecare sticlă. Trebuie să te asiguri că bei un suc sănătos și nutritiv care nu conține ingrediente precum zahărul. Citește eticheta de pe sticlă și caută informații, astfel încât să fii sigur că bei suc de calitate bună.

Trebuie de asemenea să fii foarte atent la lista de ingrediente de pe spatele sticlei. Dacă vreun ingredient are un nume științific, greu de pronunțat, renunță la sucul respectiv. De asemenea, evită sucurile care conțin zahăr adăugat. Zahărul se poate ascunde în lista de ingrediente sub diverse nume, precum glucoză sau fructoză, așa că citește cu atenție! Dacă nu cunoști numele ingredientului, probabil că nu este sănătos, așa că nu bea scul.

De asemenea, ai grijă să iei în considerare data recomandată pentru consum. Din moment ce nu conține conservanți, sucul presat la rece nu rezistă foarte mult.

Pot să consum sucul presat la rece ca metodă de detoxifiere?

Sucul presat la rece este o metodă excelentă pentru a-ți detoxifia și revigora organismul. Folosirea lui pentru curățarea internă a organismului este o metodă foarte bună de detoxifiere.

O dietă bazată doar pe aceste sucuri îi va oferi sistemului tău digestiv odihna binemeritată. Astfel, celorlalte organe le va si mai ușor să elimine toxinele acumulate în sistem. Gândește-te la tot alcoolul pe care îl bei, la alimentele procesate pe care le mănâci, la zahărul rafinat și carbohidrații pe care îi consumi și la poluarea mediului înconjurător, la care ești expus în fecare zi. O detoxifiere cu suc presat la rece îi oferă organismului ocazia să se vindece și să o ia de la capăt.

Vei avea mai multă energie, mai puține pofte, nu vei mai fi așa balonat și pielea ta va fi mai curată datorită detoxifierii cu suc. Datorită faptului că organismul tău nu va mai depune așa de mult efort pentru a se detoxifia singur, vei avea multă energie rămasă pentru a face alte lucruri. Înscie-te la un curs de yoga și lasă-te surprins de cât de curat îți vei simți corpul și cât de limpede îți va fi mintea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *