Produse organice HelloBio Remedii naturale

14 plante excelente pentru sănătate

Plantele conțin foarte multe proprietăți pentru viața de zi cu zi. Acestea pot fi folosite cu succes atât în bucătărie, precum și în baie. Pentru infuzii, gătit sau chiar pentru o masca de față, plantele sunt pline de beneficii.

Fiecare dintre ele conțin proprietăți specifice și vor reacționa diferit asupra corpului. Dar cu siguranță utilizarea lor va contribui la starea ta de bine.

Iată cele 14 plante bune pentru sănătate:

Arborele de ceai

Arborele de ceai, denumit și „Tea tree”, este utilizat în lupta împotriva problemelor de piele. Această plantă va usca coșurile și le va vindeca. Pentru a-l utiliza, aplicați câteva picături de ulei esențial direct pe coșuri și lăsați să acționeze toată noaptea. Sau adăugați câteva picături în crema hidratantă.

Ridichea neagră

Pentru o eliminare mai bună a toxinelor din corp, alege ridichea neagră. Aceasta contribuie la drenajul ficatului, calmează balonările, stimulează apetitul și asigură o digestie bună. De asemenea, rădăcinile ridichilor negre, odată uscate, sunt utilizate pentru tratarea unor afecțiuni respiratorii.  

Macul

Macul este cunoscut pentru proprietățile sale de calmare și de adormire, mai ales în cazul copilului mai mare de 7 ani. Pentru acest lucru, puteți să lăsați la infuzat câteva frunze uscate de mac. Această plantă acționează și asupra căilor respiratorii și ajută la diminuarea tusei.

Melisa

Melisa este o plantă cunoscută încă din Grecia antică. Este utilizată mai ales pentru tulburările nervoase precum stresul, insomnia sau surmenajul cotidian. Pentru asta, aplicați uleiul esențial de melisă pe tâmple și pe încheieturi în timpul zilei sau seara înainte de culcare. Puteți să o folosiți și în infuzii și astfel ajută la tratarea nervozității și și la asigurarea unei bune funcționări a sistemului digestiv.   

Mușețelul

Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare, cicatrizante și antibacteriene. Tocmai datorită acestor proprietăți, mușețelul ajută la regenerarea pielii în caz de arsură, înțepătură, eczemă sau arsură de soare. El este foarte eficace și împotriva aftelor. În cele din urmă, luptă și împotriva durerilor menstruale. Pentru a profita de toate proprietățile sale, optați pentru infuzia de mușețel.

Anghinarea

Anghinarea este un aliment foarte bun detoxifiant deoarece participă la curățarea organismului datorită concentrației sale în potasiu. Din acest motiv, este un foarte bun aliat în regimul de slăbire. Ușurează digestia, luptă împotriva constipării și protejează de bolile cardiovasculare. Pentru a-l consuma, puteți să alegeți între a-l mânca crud sau preparat la aburi pentru a conserva toți nutrienții.

foto: Canva

Levănțica

Utilizată în infuzii, prin inhalare sau sub formă de ulei esențial, levănțica va reduce anxietatea și stresul. Puteți să o consumați înainte de culcare pentru ajuta somnul și a lupta împotriva insomniilor. Aceasta permite și diminuarea simptomelor de depresie. Este minunată și în rețete homemade, pentru sănătatea părului.

Aloe-vera

Această plantă cu numeroase proprietăți a știut să-și facă loc în domeniul frumuseții. Datorită antioxidanților pe care îi are, aceasta protejează pielea și reduce acneea, precum și infecțiunile cutanate. Cum să-l utilizăm? Pe post de cremă hidratantă sau să-l aplicăm chiar înaintea cremei noastre pentru un plus de hidratare. Însă, această plantă ajută și sistemul digestiv, ajută în caz de constipație sau arsuri de stomac.

Arbustul Bucco

Bucco este un arbust originar din Africa de Sud cunoscut pentru binefacerile sale asupra sistemului urinar. Este ideal în lupta împotriva infecțiunilor precum cistita. Poți să-l consumi sub formă de infuzie, de maximum 3 ori pe zi.

Ghimbirul

Grețuri, rău de mașină? Ghimbirul permite diminuarea acestor simptome. Ameliorează digestia și menține flora intestinală. Răceală? Ajută la reducerea febrei. Puteți să-l folosiți în infuzie cu puțină miere și lămâie.

Arnica

Folosită în caz de lovituri, vânătăi sau după efort fizic, arnica ajută la tratarea inflamației unei părți din corp. O puteți folosi ca infuzie, înmuiați o compresă pe care o puneți apoi pe partea umflată. În caz contrar, puteți opta pentru crema pe care o veți găsi direct în farmacii.

Eucaliptul

Răceala, rinita, gripa, sinuzita. Eucaliptul vă poate ajuta să treceți peste asta. Cea mai bună utilizare a acestei plante este prin inhalare, pentru a curăța bronhiile. De asemenea, este un bun aliat pentru reducerea astmului.

Cimbrul

Cimbrul este o plantă extrem de comună, mai ales în sudul Franței, care se folosește mult la gătit. Pe lângă utilizarea sa ca și ingredient, cimbru conține multe proprietăți care sunt bune pentru organism. În special, calmează crizele de tuse și de bronșită. De asemenea, este recomandat pentru ameliorarea tulburărilor intestinale. Pentru a profita de beneficiile sale, folosiți-l în ceaiuri sau infuzii din plante.

Menta

Menta asigură o digestie bună, ameliorează durerile musculare, rănile sau mușcăturile de insecte, ajută să respirăm mai bine în cazul unei răceli, reduce durerile de cap și estompează respirația urât mirositoare. O puteți folosi ca infuzie sau prin inhalare, depinde doar de afecțiunea pe care doriți să o tratați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *