Alimentație sănătoasă Dulciuri BIO Hrănim Zen-ul sănătos

Gustare de sărbători: nuci pecan condimentate

Să savurezi nuci pecan împreună cu familia – iată un răsfăț de care te poți bucura de sărbători. Sunt crocante, dulci și învelite în scorțișoară și condimente. Este gustarea ideală nu doar pentru sărbători, ci și pentru tot restul anului! Aceste nuci pecan au un conținut redus de zahăr și un număr limitat de ingrediente simple și organice. Cu siguranță vor fi pe gustul tuturor!

Forma perfectă a nucilor pecan: coapte

Minunatele nuci pecan cu condimente și scorțișoară sunt ușor de preparat, nu conțin lactate sau gluten, sunt vegane și sunt în întregime organice și neprocesate. De asemenea, nu conțin zahăr rafinat.

Prin coacere, aceste nuci pecan eliberareză anumite tipuri de grăsimi naturale din interior, ceea ce dă mai multă profunzime aromei și intensifică gustul dulce natural. Astfel, nucile pecan devin mult mai gustoase și aromate.

În final, vei obține nuci pecan confiate DIY, cu un conținut mult mai redus de zahăr decât cel al nucilor condimentate obișnuite. De asemenea, procesul de coacere le dă acea textură crocantă datorită căreia nucile pecan pot fi adăugate cu ușurință în alte rețete.

Le poți savura în această formă sau le poți adăuga în diverse tipuri de salate, le poți presăra peste un piure de cartofi dulci (recomandăm să adaugi si sirop de arțar la acest preparat!), le poți servi ca gustare la cinele de sărbători sau le poți ambala în borcane decorate cu panglici pentru a oferi un cadou simplu și în același timp deosebit.

foto: unsplash

Ingrediente necesare:

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pentru a prepara nucile de pecan coapte cu sirop de arțar.

Mod de preparare:

Rețeta este destul de simplă. Amestecă toate ingredientele într-un bol, răstoarnă-le într-o tavă și lasă-le la copt.

Dacă nu ai anumite condimente în bucătărie, nu îți face griji: nu este nevoie să dai o fugă la alimentară. Folosește condimentele pe care le ai la îndemână. De exemplu, un amestec de scorțișoară și nucșoară sau de scorțișoară și condimente pentru plăcinta cu dovleac te vor ajuta să duci la bun sfârșit prepararea acestei gustări!

Dacă îți place combinația de dulce-sărat, îți recomandăm cu căldură să presari puțină sare de mare deasupra nucilor pecan înainte de a le scoate din cuptor!

foto: unsplash

Pot folosi și alte tipuri de nuci?

Desigur!

Preparatul este la fel de gustos și cu alte tipuri de nuci, mai ales dacă preparăm o cantitate mai mare! Pentru mai multă diversitate, poți adăuga 200g de migdale crude sau oricare dintre nucile tale preferate (braziliene, macadamia, etc.)

foto: unsplash

Cum se depozitează?

După ce au fost prăjite, nucile pecan trebuie lăsate să se răcească de tot, după care se depozitează într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei. De obicei, aceste gustări se epuizează la câteva zile după preparare, dar se pot păstra până la câteva săptămâni. Datorită acestui fapt sunt un cadou ideal, putând fi preparate cu suficient timp în avans și împachetate chiar înainte de a fi oferite.

Idei de cadou

Nucile pecan condimentate sunt un cadou simplu și deosebit. Pot fi așezate cu ușurință într-un borcan înfășurat în hârtie de cadou cu imprimeuri de sezon, iar dacă adaugi o felicitare în care să menționezi și rețeta, suntem siguri că familia ta va aprecia darul foarte mult! Uneori, cadoul perfect vine direct din propria bucătărie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *