Hrănim Zen-ul sănătos

Elimină rapid stresul și anxietatea prin corectarea posturii

Te simți stresat? Cu toate că există o mulțime de modalități de a gestiona anxietatea, acest articol te va ajuta să reduci stresul într-un mod la care nu te-ai fi gândit înainte: prin corectarea posturii. Persoana care recomandă aceste modificări este Sukie Baxter, un specialist în postură și mișcare și autoarea Perfect Posture for Life, specialist care ajută oamenii sa își schimbe viața prin modificarea modului în care se mișcă. Conform ei, avem nevoie de patru schimbări de postură pentru a ne reduce stresul și anxietatea.

Când te gândești la tratamente pentru anxietate, te gândești, probabil, la psihoterapie. De asemenea, exercițiile, meditația și yoga sunt remedii benefice pentru calmarea gândurilor anxioase.

Dar există o legătură între postură și anxietate?

Studiile au demonstrat că postura afectează starea de spirit. O postură înconvoiată poate agrava sentimentele de depresie și poate face mai dificilă concentrarea, iar în timp ce stai în drept, energia și stima de sine cresc.

Așadar, atunci când te simți puțin agitat, încearcă aceste modificări simple de postură care ameliorează rapid stresul și anxietatea.

Ridică pieptul pentru a stimula respirația

Aproape de fiecare dată când aud cuvântul „postură”, oamenii își întind umerii spre spate în efortul de a îndrepta cocoașa cauzată de statul la computer. Cu toate acestea, întinderea umerilor spre spate nu funcționează de fapt. Când stai curbat în partea din față într-o formă de C, cum ar fi forma unei banane, mușchii încordați în piept și abdomen îți trag în jos cutia toracică, ceea ce provoacă la rândul său rotirea umerilor în față.

Această postură crește stresul, deoarece respirația devine mai dificilă. Respirația superficială este corelată cu anxietatea, deci eliminarea presiunii din plămâni te poate ajuta să te simți mai calm.

Încearcă lucrul acesta: în loc să îți tragi umerii înapoi, pune o mână pe stern, chiar sub oasele claviculei. Ridică pieptul spre mână. Observi cum umerii se întind automat spre spate? Ar trebui să necesite puțin efort pentru a îi menține acolo.

Pune picioarele pe podea pentru a te simți stabil

Se spune că anxietatea este un simptom al trăirii prea departe în viitor și a îngrijorării pentru ceea ce s-ar putea întâmpla.

Dacă acest lucru este adevărat, atunci un antidot perfect pentru îngrijorare și teamă este să te întorci în prezent. Dar cum să îți controlezi gândurile îngrijorătoare atunci când acestea urmăresc un viitor plin de „ce ar fi dacă”?

Un mod puternic de a reveni la prezent este de a te conecta la percepția senzorială – ceea ce corpul tău simte chiar acum. Senzația poate fi doar în prezent, așa că dacă te concentrezi asupra ei, vei reveni imediat la tine.

Picioarele tale sunt bogate în celule receptoare senzoriale care trimit tot felul de date creierului tău, însă majoritatea oamenilor au pierdut legătura cu acestea.

Pentru a te reconecta cu picioarele tale, încearcă următoarele lucruri: în timp de stai jos, apasă cu talpa pe podea. Apleacă-te puțin și observă cum greutatea din picioare crește pe măsură ce corpul își modifică postura. Apasă cu talpa și simte cum coloana vertebrală se întinde ușor ca răspuns.

Apropie-ți genunchii pentru a-ți încorda mușchii abdominali

Încordarea mușchilor te ajută să stai mai drept, ceea ce la rândul său ajută corpul să ocupe mai mult spațiu. Yoghinii au explicat deseori că exercițiile de întindere calmează anxietatea, iar știința modernă susține această afirmație.

Dar știi că încordarea mușchilor începe în picioare?

Acest lucru este corect; este foarte greu să îți întorci abdomenul dacă genunchii îți sunt întinși în lateral, iar picioarele sunt întinse pe podea. Deci, acum când ai tălpile pe podea și îți susțin coloana vertebrală, încearcă următoarele lucruri: așează o cărămidă de yoga sau o minge mică între genunchi și ține-i suficient de strâns pentru a nu scăpa obiectul. Simți cum ți se încordează abdomenul atunci când genunchii sunt apropiați? Acest lucru te va ajuta să îți menții coloana vertebrală verticală, scăzând presiunea din respirație.

Fii atent la spațiul de deasupra capului

Pe măsură ce îmbătrânim, există tendința ca înălțimea să ne fie redusă ușor. Cu siguranță discurile spinale se comprimă și, în cele din urmă, chiar și oasele se descompun oarecum, însă majoritatea dintre noi pierdem destul de mult din înălțime.

În timp ce stai drept în picioare, energia îți poate fi stimulată, iar starea de spirit îmbunătățită. Majoritatea oamenilor care fac acest lucru doar își întind foarte mult spatele – practic stau în poziția „podul”.

Nu vrem lucrul acesta. Ceea ce vrem este întindere.

Deci, mai bine încearcă următorul lucru: fii atent la spațiul de deasupra capului. Probabil că strâmbi din nas și te întrebi: „A? Ce înseamnă asta?” Corpul tău se modelează în spațiul din jurul său. Ceea ce înseamnă: dacă ești într-o încăpere cu un tavan foarte jos, îți vei apleca capul și te vei lăsa mai în jos.

Ei bine, mulți oameni se plimbă de parcă ar exista un tavan de 5 metri deasupra lor. Pentru a-i reaminti corpului tău că ai destul spațiu, pune-ți mână pe cap. Întoarce capul în sus și observă alungirea gâtului și a coloanei vertebrale.

Aceste patru modificări de postură te vor ajuta să stai mai drept și să te simți mai concentrat. Desigur, cu cât vei acorda mai multă atenție modului în care stai în picioare și jos, cu atât mai ușor va fi să eviți să stai înconvoiat.

Tu ce vei încerca astăzi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *